Glivična okužba kože

Vodnik za zdravljenje kože

Dobra priprava je prvi korak do zdrave kože. Upoštevajte te splošne smernice ravnanja z okuženo kožo, še preden začnete uporabljati protiglivično zdravilo Exoderil® 10 mg/g krema.

1. korak: Čiščenje kože

V kadi ali umivalniku postavite stopala v toplo vodo in jih namakajte minuto ali dlje. Temeljito jih umijte in se posebej posvetite predelom med prsti. Zdrgnite jih in s pritiskom zmehčajte kožo. S plovcem lahko nežno odstranite odmrlo kožo.1

2. korak: Nanos zdravila

S čisto brisačo ali sušilcem za lase odstranite vso vlago z okuženega območja.1 Nanesite topično protiglivično kremo (npr. Exoderil® 10 mg/g) na okuženi predel in okolico široko 1 cm.2 Počakajte deset minut, da se zdravilo posuši, preden si nadenete nogavice ali drugo obutev. Pri zdravljenju bodite redni in vztrajni.

3. korak: Vzdrževalna nega kože

Če imate okužbo na stopalih, vam priporočamo nošenje čevljev, ki se vam dobro prilegajo. Predlagamo vam tudi: nogavice iz naravnih vlaken, čevlje z mrežico, čevlje z odprtimi prsti itd. Zamenjajte vsa oblačila, ki pridejo v stik z okuženim območjem, nosite različno obutev in vedno nosite čiste nogavice.3,4

Enkrat dnevno nanesite kremo Exoderil® kot je predpisano v navodilih.2

  1. MD Health. ‘Athlete’s Foot’. Na voljo na spletni strani: http://www.md-health.com/Athlete's-Foot.html. Datum vpogleda julij 2016.
  2. Navodilo za uporabo zdarvila Exoderil 10 mg/g.
  3. WebMD. ‘Skin problems and treatments guide.’ Vpogled: http://www.webmd.boots.com/skin-problems-and-treatments/guide/fungal-infections-skin. Datum vpogleda julij 2016.
  4. Health Harvard. ‘Athlete’s foot: Causes, prevention, and treatment—The Family Health Guide.’